.

.

onsdag 3 juli 2013

Sommar, sol, semester..

.. och jordgubbs cheesecake såklart! Jag bakade faktiskt min första cheesecake ever. Den blev god och det kommer helt klart bli flera. 

3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5dl socker
200g Philadelphia 
3dl grädde
10 st digestive kex
Jordgubbar

Jag började med att dela äggen, gulorna i en skål och vitorna i en annan. Sedan vispade jag vitorna till ett fast skum så att då man vänder skålen upp och ner hålls skummet där. 

Blanda ner vaniljsocker och socker med äggulorna och rör om. Blanda sedan ner Philadelphia osten i smeten.

Vispa grädden! 

Rör ner vispgrädden med äggulorna, rör sedan ner äggvits skummet i smeten. Nu har du kommit ganska så långt. 

Krossa kexen fint med t.ex. en mortel. Lägg hälften av krosset på bottnet av en kakform med löstagbara kanter. 

Skiva jordgubbarna smått och rör försiktigt ner i smeten till du är nöjd med mängden. Häll ut smeten i kakformen och strö sedan resten av digestive krosset över kakan. Ställ sedan kakan in i frysen i c.5 timmar. Ta ut kakan c.15 minuter före servering och dekorera då eventuellt med färska jordgubbar. 

En sådan kaka blev det idag!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar